.

Andreina Fleury Carrera is initiatiefneemster van SpaansCursusOnline.nl, een platform om Spaans te leren met individuele coaching. Andreina komt oorspronkelijk uit Venezuela. Ze woont inmiddels al twintig jaar in Nederland

Online Spaans leren

Hoe kwam je op het idee om Spaanse les te geven?
Dat is spontaan gegroeid. Ik heb als eerste mijn schoonouders Spaans geleerd. Ik raakte zo enthousiast dat ik boeken kocht om beter les te kunnen geven. Ik begon steeds meer mensen uit mijn omgeving Spaans te leren en door mond-op-mond reclame groeide mijn hobby uit tot een bedrijf. Daarna gaf ik ook groepslessen op twee locaties. Al doende leerde ik welke lesmethodes het beste werkten bij mijn cursisten. Op basis daarvan ontwikkelde ik mijn eigen lespakketten. Een nadeel van de klassikale lessen vond ik dat de standaard cursus niet is afgestemd op wensen van de individuele cursist en dat ik weinig tijd had voor individuele begeleiding. Dat kon anders en beter, dacht ik ...

En daarom stapte je over op online leren?
Ja, ik wilde mijn aanbod afstemmen op wat mensen zoeken. Ik startte met een online platform met mijn eigen cursussen. Daarmee sloot ik natuurlijk ook goed aan bij actuele ontwikkelingen op het gebied van online leren. Mensen kunnen via hun computer, tablet of smartphone waar en wanneer ze maar willen Spaans leren. In december 2015 meldde de eerste cursist zich aan.

Ik begon steeds meer mensen uit mijn omgeving Spaans te leren en door mond-op-mond reclame groeide mijn hobby uit tot een bedrijf.

Andreina Fleury

Wat maakt SpaansCursusOnline.nl uniek?
SpaansCursusOnline.nl omvat niet alleen Spaanse lessen, maar ook direct contact met mij als coach. De oefeningen en opdrachten sluiten aan op de videolessen. Daarmee breid je je woordenschat uit en kun je de uitspraak oefenen. Na de les kun je me vragen stellen. Dan wordt ook duidelijk wat je moeilijk vindt en waar je extra ondersteuning kunt gebruiken. Maar je kunt ook altijd vragen stellen via een privébericht. Bovendien ontvang je van de ‘memotrainer’ dagelijks een email met een oefening om het korte termijn geheugen te trainen.

Een cursus op maat dus?
Precies! Ik neem altijd eerst telefonisch contact op om duidelijk te krijgen wat je verwacht van de cursus. Daarna stem ik het aanbod precies af op wat jij wil en nodig hebt. Zo kan ik bijvoorbeeld ook uitleggen dat bepaalde woorden in Zuid-Amerika anders uitgesproken worden. Overigens zijn er binnen Spanje ook verschillen. In Andalusië en op de Canarische eilanden is de uitspraak dezelfde als die in Zuid-Amerika.

De één-op-één coaching maakt dat het contact heel persoonlijk is

Andreina Fleury

Wat maakt jouw werk bij SpaansCursusOnline.nl zo leuk?
Het geeft me energie. Ik draag mijn passie voor de Spaanse taal graag over aan anderen. Het is enorm leuk om van dichtbij mee te maken hoe snel mensen de taal oppikken. De één-op-één coaching maakt dat het contact heel persoonlijk is. Mijn werkzaamheden zijn ook heel gevarieerd. Ik geef les, en zowel individuele als groepscoaching. Ik ontwikkel steeds weer nieuwe lessen en lespakketten. Ik beheer onze Facebook-pagina en de besloten Facebook-community waar je iedere dag een nieuw woord kunt leren. En ik hou me bezig met het werven van cursisten.

Kortom, je bent een allrounder. Welke mensen volgen je cursussen?
Veel cursisten gaan op vakantie naar Spanje. Sommige cursisten hebben een huis in Spanje waar ze een aantal maanden per jaar verblijven. Zij willen Spaans praten met de lokale bevolking. Maar er zijn ook heel specifieke wensen, bijvoorbeeld een Belgische cursist die Spaans moest spreken voor zijn werk. Hij moest kunnen overleggen met Zuid-Amerikaanse muzikanten, salsaclubs, ...

Wat zijn jouw toekomstdromen?
Op dit moment heb ik nog een baan naast SpaansCursusOnline.nl. Ik hoop in de toekomst minder uren te gaan werken om uiteindelijk al mijn tijd te kunnen besteden aan SpaansCursusOnline.nl Ik wil de cursussen verder ontwikkelen en nóg meer cursisten werven natuurlijk!

Geïnspireerd door Andreina’s verhaal en zin gekregen om Spaans te leren? Lees meer over de online Spaanse cursus op haar website www.SpaansCursusOnline.nl